Reiki

REIKI betekenis:

Reiki is een paranormale therapie[1] en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam, met een veronderstelde vorm van levensenergie, wordt behandeld. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).[2] Een andere, populaire Westerse vertaling van 霊気 reiki is “universele levensenergie”, of simpelweg “het leven”, “de wereld”. Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel, wanneer het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien.

Bovenstaande is de officiële vertaling van reiki. Toen ik deze opleiding voor het eerst ging doen, was het voor mij een gevoel van thuiskomen. De energie in mijn handen en de rest van mijn lichaam ging letterlijk en figuurlijk weer stromen. Wonderlijk! Eigenlijk is het iets wat ik dagelijks al toepaste. Als een van mijn kinderen pijn heeft, leg ik automatisch mijn handen op de zere plek. Ook als ik iemand troost gaan mijn handen snel in een rustgevende handoplegging richting bovenarm of rug en schouders. Dat dit gegeven Reiki heet en ook nog eens serieus helend is, is nooit bewust in mij opgekomen. Maar dit werd dus wakker geschud in mijn eerste reiki inwijding en opleiding. Het heeft nog even geduurd voor mijn Mind ook echt over wilde stappen op dit gegeven. ‘Je geld verdienen met hand oplegging…’ Dat ging er bij mij nog niet in. Het heeft precies twee jaar geduurd voor ik aan mijn vervolg opleiding Reiki begon.

En nu, nu kan ik zeggen dat Reiki heel normaal is. Het is een kracht die wij allen in meer of mindere mate in onze handen hebben. Het is een oeroude kracht. Overgedragen van meester op leerling, die vervolgens weer doorgroeit tot meester. Prachtig! Is het helend? Daar kan ik volmondig JA op zeggen. Maakt het je beter? Dat is een vraag van een hele andere orde. De reiki levensenergie laat jou energie weer stromen. Net zolang tot jijzelf weer ergens een blokkade opwerpt. Of niet. Die keuze is geheel aan jou. Zoals met alle ‘therapieën’ is het hier ook weer: je wordt op weg geholpen, maar het verder lopen op deze weg is uiteindelijk een undividuele keuze en stap.

Ik heb een prachtig vak! Kom eens langs voor een Reiki behandeling. Ik laat het je graag beleven.

IMG_4482

Spring naar toolbar