Mindfulness voor kinderen

‘We willen tegenwoordig meer dan twintig, dertig jaar geleden. Een leuk sociaal leven, een liefdevol gezin, een goed betaalde baan en na de komst van sociale media willen we overal van op de hoogte zijn.’
aldus Tony Crabbe in De Telegraaf van afgelopen weekend.

En voor onze kinderen geldt dat bijna ook op alle vlakken. Ik doe er als mens / ouder wellicht ook aan mee, maar beroepsmatig verbaas ik me erover. Wachtlijsten bij de sportclubs, wachtlijsten bij bijles clubs, wachtlijsten bij de BSO’s. In hun ‘vrije’ tijd trainen ze 3-4 keer per week voor verschillende sporten, zitten ze op muziekles, dansles en Cito training. Devices tegen verveling, vakanties vol met musea, uitstapjes en reizen naar verre oorden, maar vooral weg.

Ik merk dat veel ouders geïnteresseerd zijn in een rust moment voor hun kinderen, een moment dat ze hun aandacht kunnen focussen en ook weer loslaten, hun lichaam weer kunnen voelen. In mijn ogen een ‘must’ in deze tijd. Daarom ook de training Mindfulness voor kinderen. Een serie van 6 bijeenkomsten waarin ze de basis beginselen van Mindfulness leren.

Hilarisch genoeg is een veelgenoemde opmerking waarom kinderen niet meedoen aan een training Mindfulness: te druk, hij/zij heeft geen ruimte meer. Helaas hebben veel andere bezigheden nu nog prioriteit. Maar wat zou het mooi zijn als je je kind op jonge(re) leeftijd al mee kan geven hoe hij / zij een rust moment kan pakken, kan voelen wat het lichaam wil, kan luisteren naar zichzelf, adem kan halen. Uiteindelijk levert mindful in het leven staan je alleen maar meer tijd en vrijheid op!

Als je wat anders wil, 1 op 1, of een eigen samen gestelde groep (denk b.v. aan een sportteam / gezin / klas) neem dan contact op met mij.
Marjolein@marjoleinbeek.nl

Spring naar toolbar