Surprise I

Zoonlief trekt dit jaar voor het eerst lootjes. Semi stoer verteld hij me bij thuiskomst dat hij een ‘mhoaw’ lootje heeft getrokken. Maar bij doorvraag wie hij dan heeft getrokken (een meisje) zie ik toch stiekem zijn ogen glinsteren. Het bedachte ‘mhoaw’ antwoord slaat natuurlijk op het feit dat hij een meisje heeft getrokken. Maar gelukkig wel een heel leuk meisje, en ook nog eens de zus van een van zijn vrienden. Dus dat zit wel goed. Stap 1 is genomen. De zin om te knutselen is opgewekt.

Op naar stap 2. Bedenken WAT je dan gaat knutselen voor dit meisje. Er komt al van alles in mijn hoofd op. Ook ik ken dit meisje beter dan de andere meisje in zijn klas, door een wederzijdse vriendschap van de moeders. Ik moet mijn tong afbijten om niet TE enthousiast met allerlei ideeen aan te komen zetten. Alles wordt dan ook vriendelijk doch dringend langs de zijlijn geparkeerd door zoonlief. Hij weet al wat hij wil maken; Olaf, uit de film Frozen. Toevallig de lievelingsfilm van het betreffende meisje. Ik zucht even heel diep. Dat is een behoorlijk project. Oke, Olaf. Bij naspeuring op het internet blijkt dat nog geen ander ons is voorgegaan met het ontwerp van Olaf als surprise. We moeten dus echt zelf aan de slag. En ik zeg bewust WE, want je eerste surprise-maak-jaar vergt toch wel wat meer aandacht…

IMG_8456

Tijd voor stap 3: plakken, verven, lijmen, knippen. Wederom blijkt maar weer dat zoonlief vol prachtige plannen zit, precies weet hoe het moet, maar de uitvoering vaak wat achter blijft. Ook hier weer; loslaten. Dan is Olaf maar wat minder wit, minder recht. Het is zijn project.

IMG_8455

 

IMG_8475       IMG_8483

En dan als laatste stap 4 in het hele proces. WOW. Met grote hoofdletters. Wat is hij mooi geworden. Wat is mijn zoon trots op zichzelf. Wat ben ik trots, dat ik het heb kunnen loslaten, maar toch in overleg met hem aan het co-creeren ben geweest. Het plezier, de lol, de twijfel of het wel zou lukken, lachen (als de kop er weer afviel), giechelen (om zijn scheve neus) en dan het uiteindelijke resultaat.

IMG_8518

Werkbeschrijving lever ik niet mee, want die weten we niet precies meer. Ingredienten wel: lol, plezier, lachen en een snufje zenuwen of hij wel zou lukken en wat het vervoer naar school zou doen met Olaf…

IMG_8522

 

 

Spring naar toolbar