Surprise II

Wat een feest als je in groep 8 dan eindelijk een van je beste vriendinnen trekt bij het lootjes trekken voor Sint in de klas. Mijn oudste komt totaal enthousiast thuis. Vol overgave stort ze zich op haar surprise project.

IMG_8471

Andere jaren was dat soms wel even anders. Drie jaar op rij heeft ze iemand uit haar klas getrokken waar de band wat minder mee was. De zin om dan te knutselen moest van heel diep komen. Ook mijn pedagogische preken kwamen van heel diep. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Ik hoor mezelf nog praten…

IMG_8473

De uitleg van het gegeven om een ieder ander iets moois te gunnen, is toch wel een basis beginsel van onze samenleving. En daar dan met respect, liefde en aandacht mee aan de slag gaan, ook. Prachtige woorden, maar ik zou er op die leeftijd zelf een beetje moedeloos van worden.

Tot mijn grote vreugde hoorde ik vlak voor het lootjes-trek-ritueel op school, mijn oudste met mijn middelste praten. Het ging over de lootjes. Heimelijk zat ik mee te luisteren. En ja hoor, vol overgave verteld de oudste het knutselen-met-liefde-en-aandacht-verhaal-voor-een-ieder-ander, aan mijn middelste. En zelfs minder, veel minder moraliserend dan ik dat deed die jaren daarvoor bij haar.

Trots en blij. Niet alleen op en met mijn kinderen, maar ook nog eens met het resultaat, dat geshowd mag worden!

IMG_8540

IMG_8504

Spring naar toolbar