Mindfulness

Wat mij betreft is het een van de meest waardevolle dingen die je je kinderen mee kan geven tijdens de opvoeding; vertrouwen in zichzelf. Basis veiligheid, rust en de mogelijkheid om van daaruit de wereld in te stappen en (op) te groeien. Mindfulness is een hele mooie en zachte manier om kinderen bij zichzelf te brengen, rust in zichzelf te vinden en te vertrouwen op zichzelf.

 

IMG_5329

IMG_5331

IMG_5333

IMG_5335

Vandaag kreeg ik weer een prachtig voorbeeld terug hoe eenvoudig kinderen het in hun eigen leven invoegen, dat mindfulness.

Mijn oudste dochter had op haar school een hardloop evenement om geld binnen te halen voor een goed doel. Het was natuurlijk de bedoeling dat er zoveel mogelijk rondjes in een bepaalde tijd gerend werden. Mijn dochter is zeker sportief, maar ze is een van de kleinste van de klas.

Ze werd tweede, vlak achter de grootste en sportiefste jongen van de klas! Ik was natuurlijk trots en blij, maar ook wel een beetje verbaasd. ‘Wat heb je dat fantastisch gedaan…!’ Waarop zij zegt: ‘O gewoon mama, rustig beginnen en goed ademhalen.’

Op mijn site kan je meer vinden over de MindfulKids training die ik geef. Jouw kind heeft dat natuurlijk helemaal niet nodig ; ) Maar soms zijn juist de dingen die ‘niet nodig’ zijn, heel erg nodig! Ik zie jullie graag.

Spring naar toolbar