Kinderyoga

KINDERYOGA

Neem vrijblijvend contact op.

‘Kijk mam, de voetballers doen dezelfde oefeningen die jij ook altijd doet.’ En inderdaad, tijdens de laatste voetbal WK zag je het Nederlandse elftal als warming-up een serie oefeningen doen, die veel weg had van de zonnegroet. Een grijns verschijnt op mijn gezicht.

Het viel me ook al op tijdens mijn wekelijkse les ‘Total body workout’; een zware trainingsles in de sportschool, waar je met name met dumbels en grote gewichten werkt. Als afsluiting en cooling down, verschijnen er steeds meer ‘yoga-look-a-like’ oefeningen.

IMG_8753

Het kan niet ongemerkt blijven, op elke hoek van de straat verschijnt tegenwoordig een yoga studio. Yoga is hip. Nu nog vooral onder de vrouwelijke populatie. Maar dat er steeds meer mannen ook yoga oefeningen gaan integreren in hun dagelijkse (trainings)routine kan mij alleen maar meer doen glimlachen.

Yoga geeft balans, flexibiliteit, kracht en focus. De zonnegroet is een serie van bewegingen die er voor zorgt dat je natuurlijke bewegingspatroon wakker geschud wordt. Je voelt dat je lichaam en geest zich klaar maken voor een nieuwe dag. Binnen je eigen grenzen is yoga geschikt voor iedereen. Alle niveaus en alle leeftijden kunnen in principe meedoen binnen dezelfde les.

Ook voor kinderen heeft yoga veel positieve eigenschappen. Kinderyoga is een mooie mix van plezier, aandacht en lekker bewegen. Spelenderwijs zorgt het voor meer zelfvertrouwen, concentratie en een beter immuunsysteem. Ook lichaamsbewustzijn en het uiten van gevoelens worden gestimuleerd.

IMG_8754

Thuis doen we ook steeds meer pogingen om het te integreren. Serieuze pogingen eindigen vaak in een dolle stoeipartij. Mijn zoon heeft inmiddels zijn eigen yogakaarten gemaakt. Een soort boekje waarin hij zijn favoriete houdingen en het bijbehorende dier volgens de methode van Helen Purperhart heeft getekend. Trots wordt het geshowd aan zijn vriendjes, die vervolgens een verwoede poging doen om de getekende houding na te doen. Meestal van korte duur, om zich vervolgens weer te storten op het ‘betere mannenwerk’; voetbal. ‘Beter iets, dan…’

IMG_8756

Vanaf januari 2015 start ik weer een serie yogalessen voor kinderen vanaf 8 jaar. Komt jouw kind ook een keer meedoen? Leuk! Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbeek.nl/trainingen/kinderyoga

Spring naar toolbar