JA! Zeker, ik ben voor

Het is zo fijn om als mens support te krijgen in je leven. Iemand naast je te hebben staan die je aanmoedigt, naar je luistert, nieuwe wegen laat zien,…zonder je perse te veroordelen of voor het blok te zetten. Iemand die het volle potentieel uit je haalt; op werk gebied, privé, je leven!

En dit maandelijks, wellicht wekelijks, als onderhoudsbeurt?

JA! Zeker, ik ben voor.

Voor velen van ons staat er gelukkig een partner, ouder, vriend of vriendin naast ons.

Waarom dan toch zo’n maandelijks of wekelijks terugkerende afspraak?

Gewoon! Omdat het net zo gewoon mag worden als je fiets naar de fietsenmaker brengen als je een lekke band hebt, je auto APK laten keuren, een kappersbeurt een keer per maand (6 weken…?), de tandarts afspraak…. en ga zo maar door.

Dus, plan die afspraak in!

En als je je nu het hele stuk al afvraagt: ‘Met wie dan…?’

Oh, en voor diegene die graag meer ‘rijtjes-feiten’ willen hebben.

De ‘daarom’:

Daarom een frequente sessie bij een psycholoog, holistisch- of levenscoach.

  1. Focus en aandacht voor je doelen

Zowel professioneel als privé. Op professioneel vlak kunnen we ons allemaal wel een voorstelling maken van een bepaald doel. Maar ook op persoonlijk en privé vlak is het fijn om korte en langere termijn doelen te hebben. En wellicht nog belangrijker, iemand die je daarmee helpt. Concreet maken, niet te idealistisch, maar wel uitdagend maken. Stappenplan er naartoe.

  1. Richting en duidelijkheid krijgen van buiten af

Iemand die met je ‘meekijkt’ ziet vaak weer hele andere dingen. Diegene staat er ook meer objectief tegenover. Vanuit dat gezichtspunt handreikingen of aanwijzingen krijgen, kan heel waardevol en verhelderd zijn.

  1. Onbevooroordeelde feedback en support krijgen

Vanuit dit ‘meekijken’ ontstaat ook de ruimte om zicht te krijgen op ‘waar het anders kan’. Op een positieve en opbouwende manier is er iemand die je letterlijk steun en support geeft.

  1. Focus op eigenaarschap van je eigen leven

Te hard van stapel lopen of juist elke keer de oorzaak buiten jezelf zoeken zijn zeer menselijk. Ook hierbij is het zinvol om iemand van buitenaf je zo nu en dan te laten confronteren met datgene waar jij wellicht inmiddels vast op bent gelopen. Patronen doorbreken en nieuwe wegen aanleggen.

  1. Aansturen op compassievol omgang met jezelf

Trots zijn op jezelf, je successen en talenten vieren. En vooral je leven leven. Fijn toch als een andere je daar nog even extra op attendeert.

Tags: , , ,

Spring naar toolbar